Workshop fotografie Ven-Zelderheide Reichswald

De individuele workshop fotografie zijn voor ieder die fotografie als hobby heeft en meer uit zijn fotografie wil halen. Wil je meer leren over begrippen als diafragma, sluitertijd en ISO, en hoe je deze gebruikt bij het instellen van je camera? En hoe je van een kiekje een mooie foto maakt? Leer in de individuele workshop fotografie  mooiere foto’s te maken. Workshop fotografie Ven-Zelderheide Reichswald

Niveau: startende fotograaf Workshop fotografie Ven-Zelderheide Reichswald
Aantal cursisten: één, maximaal drie
Prijs: 100,- per persoon  (Prijzen zijn inclusief BTW)
Duur: ± 4 uur – (start 10:00 / eind 14:00)
Meenemen: Camera, volle batterij, lege geheugenkaart, handleiding van je camera, pen en papier en 1 foto die je bewondert.

Ven-Zelderheide | Reichswald

Wij wonen in Ven-Zelderheide in boerderijtje met als achtertuin het Reichswald. Dat uitermate geschikt is voor workshop fotografie. Het dorpje Ven-Zelderheide ligt ingeklemd tussen de Niers en het grote Reichswald. Het woud was in de Middeleeuwen een geliefd jachtterrein voor keizerlijke bezoekers van het Nijmeegse Valkhof, en later ook van de hertogen van Gelre en Kleef.

Het grote woud heeft een bijzondere historie mede als noordelijkste deel van de Siegfriedlinie. Hier vond de laatste grote veldslag op het einde van de Tweede Wereldoorlog plaats. Hierdoor ligt op slechts enkele kilometers van Ven-Zelderheide het grootste Britse oorlogskerkhof in Europa. Vaste bewoners van het Reichswald zijn reeën, edelherten en wilde zwijnen.

Workshop fotografie Ven-Zelderheide Reichswald

Ven-Zelderheide | Reichswald

Individuele begeleiding voor beginnende fotografen

We springen meteen in het diepe na een korte theoretische uitleg van de belangrijkste basisbegrippen als diafragma, sluitertijd, ISO en compositie. Het wordt echter geen technisch praatje, door simpele en duidelijke voorbeelden zul je merken dat deze begrippen helemaal niet zo moeilijk zijn als dat ze klinken. Had ik al gezegd dat we het theoretische deel kort houden. We gaan zo snel mogelijk aan de slag met de camera en de oefeningen.  Aan de hand van verschillende opdrachten wordt de besproken theorie toegepast. Tijdens het ‘doen’ ben ik er om je vragen te beantwoorden en tips te geven.

Na de workshop mag je mij altijd nog mailen als iets niet helemaal duidelijk is. Na de workshop begint het pas…

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de Workshop

  • Wat is diafragma, sluitertijd, ISO, witbalans?
  • Welke camerastanden zijn er en welke gebruik ik wanneer?
  • Hoe voorkom ik onscherpe foto’s? .
  • Hoe bepaal je een goed compositie?
  • Hoe goed de foto te belichten? Workshop fotografie Ven-Zelderheide Reichswald
  • Oeps ik maak een fout. Ja graag….. van fouten leren we 😉
Welke camera heb je nodig om de workshop te volgen?

Voor de workshop is het belangrijk dat je in het bezit bent van een camera die volledige controle geeft over diafragma, sluitertijd en ISO. Denk dan aan camera’s als een spiegelreflex of systeemcamera. .

Workshop fotografie Ven-Zelderheide Reichswald

Reacties zijn gesloten.